Luo, tee itse. Onnistu!


Ideasivullamme näet toisten nikkaroimia kalusteita ja saat ideoita omia rakennusprojektejasi varten.

Ideoita keräämme sivuillemme jatkuvasti, joten katso uudet trendisuuntaukset ja vinkit pinterest sivultamme.

Insporoidu ja ihastu.

Tuunaa itse ja rakenna

Suomalainen mänty sopii erinomaisesti erilaisten kalusteiden valmistukseen. Liimalevystä saat valmiin tuotteen pienellä vaivalla, apunasi saha ja akkuporakone. Taitojesi mukaan voit suunnitella kalusteita monenlaisiin käyttötarkoituksiin: mökille, lastenhuoneeseen, eteiseen, autotalliin, varastotilaan, miksei olohuoneeseenkin.

 

Levytuotteiden hoito-ohjeet

Kulmaliitos

Lamboard kulmaliitos

Lamboard Kulmaliitos tekee nikkaroinnista vaivattomampaa. Kulmaliitoksen avulla liität 18 mm paksut liimalevyt toisiinsa. Liitos on tukeva ilman turhia ruuvinreikiä. Tarvitset vain Lamboard Kulmaliitoskappaleet, liimalevyä ja puuliimaa. 

 

Katso ohjeet

Inspiroidu ja ihastu

Mäntyliimalevy sopii hyvin aloittelevankin kotinikkarin käyttöön. Materiaalina liimalevy on kestävää ja helppotyöstöistä. Kalusteen viimeistely on vaivatonta, koska levyn pinta on jo tehtaalla hiottu. Sahauspintojen tasoitus hiomapaperilla riittää, ja kaluste on valmis vahattavaksi tai lakattavaksi.

 

Valmiissa kalusteissa pintakäsitelty liimalevy säilyttää hyvin muotonsa ja sietää kosteutta lastulevyä paremmin. Puinen huonekalu on kevyt, kestävä ja tarvittaessa helppo korjata.

Lamboard-tuotteiden myynti

Levytuotteet ja hyllyjärjestelmät kuuluvat hyvinvarusteltujen rautakauppojen valikoimaan. Jälleenmyyntimme tapahtuu heidän kauttaan. 

 

LamBoard-levyä myyvissä myymälöissä on tarjolla useita eri levykokoja ja -paksuuksia. Levyn käyttötarkoitus ratkaisee materiaalin mitat. Esimerkiksi huonekaluihin soveltuu ohuempi levy kuin portaisiin. Nikkarointiohjeissamme on lueteltu kuhunkin esimerkkikalusteeseen tarvittavat levyjen mitat ja määrät.

Säilytä Lamboard-levy oikein

Liimalevyn säilytystavalla on iso merkitys onnistuneen lopputuloksen kannalta. Huolimaton käsittely saattaa vahingoittaa liimalevyä eikä sen työstö enää onnistu. Liimalevy säilyttää korkean laatunsa, kun sen säilytyksessä huomioi seuraavat seikat:

  • Liimalevy kannattaa kuljettaa ja säilyttää pakkausmuovissa, jotta se pysyy puhtaana, naarmuttomana ja oikeassa kosteustasapainossa.
  • Jos levyä ei työstetä heti hankkimisen jälkeen, se tulee varastoida lappeellaan tasaisella alustalla. Orgaanisena materiaalina puu voi taipua tai vääntyä, jos sitä pidetään pitkään nojallaan seinää vasteen.
  • Liimalevy on syytä säilyttää auringolta suojassa, kuivassa ja tasalämpöisessä varastossa.
  • Levy tulee työstää ja pintakäsitellä mahdollisimman pian pakkauksesta poiston jälkeen. Muussa tapauksessa tuote on suojattava kosteudelta tai kuivumiselta työstöjen välillä.